Dag 2: vrijdag 7 september 2001

We worden om 08.00 am gewekt door een vrolijk melodietje van de wekdienst. Vandaag brengen we een bezoek aan Nassau. Via het interne TV circuit van het schip kunnen we in onze kajuit het aanmeren rechtstreeks volgen. Na een zeer uitgebreid ontbijt verlaten we de Disney Wonder om voet aan wal te zetten op de Bahamas.

 

Shoppen in Nassau. Erg gezellig!We worden verwelkomd door een kleurrijk uitgedost groepje zingende en lachende dames. Hun opgewektheid werkt aanstekelijk maar hun aanbod om dreadlocks in onze haren te vlechten slaan we toch maar vriendelijk af.
Nassau, hoofdstad van de Bahamas, is een gezellige stad met een fascinerend koloniaal verleden. Het was vroeger een veelgebruikte piratenhaven en dit verleden wordt levend gehouden met veel "piraten en kerkers" tochten.

 

Nassau heeft een enorm aanbod aan winkels in alle formaten, geuren en kleuren. Vooral merkartikelen en goud kunnen er tegen zeer aantrekkelijke prijzen aangekocht worden.

 

Gisteren heeft er hier een enorme brand gewoed die bijna een ganse winkelstraat in de as heeft gelegd. De brandgeur hangt nog in de lucht en een deel van het centrum is ontoegankelijk. Ondertussen zijn er meer en meer wolken voor de zon geschoven en plots begint het te regenen.
Rond het middaguur keren we dan maar terug naar de Wonder voor de lunch.

 

Zicht op Atlantis vanuit de haven van NassauNa de lunch is de lucht gelukkig weer helemaal opgeklaard. We verlaten opnieuw ons luxueuze schip om met een simpel bootje de overtocht te maken naar "Pleasure Island".
De hoofdattractie van dit eiland vol ontspanningsmogelijkheden is ongetwijfeld "Atlantis", een van de indrukwekkendste hotels ter wereld.

 

Atlantis bezoeken is als een droomvlucht naar een compleet andere wereld. Alle bestaande superlatieven zijn ontoereikend om de pracht en de praal van dit hotelcomplex te beschrijven.

 

Na een bezoek aan het casino - waar er blijkbaar in de namiddag al behoorlijk gegokt
wordt - drinken we een tropische cocktail in de onderwaterbar. Op de bodem van de zee, tussen honderden tropische vissen - weliswaar achter centimeters dik glas - kan je hier mateloos van een tropische cocktail genieten. Daarna keren we terug huiswaarts (we zitten amper 24 uren op de Wonder maar we voelen er ons blijkbaar al helemaal thuis).

 

De indrukwekkende kleurenpracht van "Animator's Palet"Het diner wordt vanavond geserveerd in "Animator's Palet" op dek 4. Waar "Triton's" de titel van meest luxueuze restaurant meekrijgt, is "Animator's Palet" het meest spectaculaire. Tijdens het diner onderga je hier de evolutie van Disney's animatiekunst van sober zwart-wit naar uitbundig gekleurd.

 

 

Bij het betreden van het restaurant zijn wanden, plafonds, tafelservies en kleding van de kelners in de kleuren van "Steamboat Willie". Bij elke nieuwe gang van het voortreffelijke menu worden er steeds meer kleuren toegevoegd. Het dessert vormt de apotheose. Kleurrijk geklede kelners serveren een feestelijk dessert terwijl wanden en plafonds alle kleuren van "The Band Concert" meekrijgen.

 

Bij het dagelijkse bezoek aan de souvenirshops blijft er natuurlijk wel altijd iets aan de vingers kleven. Het aanbod is dan ook uniek. Ondertussen is het alweer bijna tijd voor de avondvoorstelling in het Walt Disney Theatre. Vanavond staat "Voyage of the Ghost Ship" op het programma. Een piratenspektakel zonder relaties met Disney maar wel van een zeer hoog niveau.

 

Na de show wordt iedereen om 10.00 pm op dek 9 verwacht voor de "Tropical Deck Party". De opzwepende muziek van een grandioze live-band zorgt ervoor dat de dansvloer al vlug druk bezet is. De Disneysfeer komt er echter pas goed in als Mickey, Minnie en vrienden zich op de dansvloer begeven.

 

Plots begint het echter te regenen. Zou de regen van gisteren dan toch een slecht voorteken zijn geweest? Het feest wordt dan maar noodgedwongen binnen verder gezet. We zoeken een onderkomen in "Wavebands" waar het feest wordt verder gezet tot in de vroege uurtjes.

tekst en fotos © Ludo Reynaerts

 dag 1 deel 2 <   >dag 3