Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

DISNEYLAND PARK

Van zodra je onder de bogen van het indrukwekkende Disneyland Hotel bent doorgestapt, heb je de echte wereld met al zijn dagelijkse beslommeringen achter je gelaten en betreed je een zorgeloze droomwereld die je nooit meer zal loslaten. 

Via MAIN STREET USA kom je op Central Plaza terecht. Dit is het centrale punt van het park. Van hieruit kan je vier verschillende themalanden betreden.
Dit zijn achtereenvolgens: FRONTIERLAND, ADVENTURELAND, FANTASYLAND en DISCOVERYLAND

 

Main steet, U.S.A 

MAIN STREET USA - "The Good Ol’ Days are Here to Stay!"

Je stapt onder Main Street Station door en komt zo op Town Square terecht. Die eerste blik op Main Street blijft je voor de rest van je leven bij. 
MAIN STREET USA is de kopie van een typisch Amerikaanse straat rond de eeuwwisseling. Walt Disney gebruikte de hoofdstraat van het stadje Marceline (Missouri) waar hij als kind woonde, als voorbeeld voor zijn Main Street. Het is een verzameling geworden van prachtige gevels uit de jaren 1900 die de charmes van het Victoriaanse tijdperk weer tot leven brengen. Neem zeker de tijd om alles rustig in je op te nemen want de aandacht voor details is hier buitengewoon. Achter de gevels vind je een uitgebreide verzameling boetieks en eetgelegenheden. Aan weerszijden van Main Street lopen twee overdekte en in de winter verwarmde passages. Discovery Arcade rechts en Liberty Arcade links.

 frontierland

FRONTIERLAND - "Rustle up some Disney fun!"

Het thema van FRONTIERLAND is het Amerikaanse Westen van eind 1800, met zijn cowboys, pelsjagers, goudzoekers en indianen. Frontierland is het eerste land links van Main Street. De hoofdtoegang ligt op Central Plaza maar Frontierland is ook te bereiken via het overdekte voetpad dat aansluit op Liberty Arcade.
De toegangspoort is een onderdeel van Fort Comstock en het centrum van Frontierland is het pioniersstadje Thunder Mesa.
Topattracties hier zijn Phantom Manor waar je lekker kan griezelen binnen de muren van een vervallen landhuis bewoond door 999 geesten en Big Thunder Mountain: een bloedstollende rit in een op hol geslagen mijntrein.

 Adventureland

ADVENTURELAND -  "A Whole New World of Excitement!"

Als we de verschillende landen kloksgewijs aandoen, is ADVENTURELAND het tweede in de rij. Vanaf Central Plaza bereik je Adventureland via de toegangspoort van een Noordafrikaanse bazaar.  Adventureland heeft geen station, maar je kan het vanuit Frontierland bereiken via kronkelende, tussen het groen verborgen voetpaden. Adventureland is een echte ontdekkingsreis, van Noord-Afrika tot in het Caribische gebied. Het is een avontureneiland waar je in bomen kan klimmen, over hoge hangbruggen lopen, in grotten verdwalen en onder watervallen doorlopen. 
Absoluut niet te missen: Pirates of the Caribbean, een avontuurlijke boottocht temidden een vrolijke troep piraten. Een attractie zoals enkel Disney ze maakt.
Dit is zonder twijfel MTM's topfavoriet.
Indiana Jones and the Temple of Peril is een waanzinnige race door de ruïnes van een verlaten tempel met als climax een duizelingwekkende looping.

 Fantasyland

FANTASYLAND - "Once Upon a Time is Now!"

Het derde land in de rij is FANTASYLAND. Je kan dit vanuit Central Plaza bereiken via een doorgang rechts van het kasteel, maar de meest spectaculaire toegang is toch wel die via de ophaalbrug van Le Château de la Belle au Bois Dormant.  Fantasyland is het hart van het park. Hier heeft Walt Disney zijn eigen versie van een dorp uit een ouderwets sprookjesboek geschapen.
Voor volwassenen is het een terugkeer naar de kindertijd vol fantastische verhalen en voor de kinderen is Fantasyland één verrukkelijk feest.
Mooiste attracties hier zijn Peter Pan's Flight, waarin je met Peter Pan over Londen vliegt en It's A Small World met zijn honderden zingende en dansende poppetjes in authentieke klederdracht en zijn onvergetelijk melodietje.

 discoveryland disney

DISCOVERYLAND - "Travel Back In Time to the Future"

Als laatste land in de rij, neemt DISCOVERYLAND je mee naar een toekomst, gezien door de ogen van wetenschappers en dromers uit het verleden als Jules Vernes en Wells. Al de gebouwen in Discoveryland weerspiegelen deze nostalgische visie. Discoveryland heeft geen inkompoort, het is de meest rechtse doorgang vanaf Central Plaza. Sensationele attracties, driedimensionale films en utopische decors vormen de wereld van Discoveryland.
Topattracties hier zijn Space Mountain: Mission 2,  een gigantisch kanon schiet je met duizelingwekkende snelheid de ruimte in waar je na de meest onmogelijke bochten bijna op de maan belandt. In Star Tours is je eerste ruimtereis toevallig ook de eerste vlucht van de piloot. Sensatie verzekerd. De nieuwste attractie in Discoveryland is Buzz Lightyear Laser Blast. Stap in je Star Cruiser, grijp je Laser Gun en help Buzz de speelgoedwereld te redden.

Logos © DISNEY