Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

MEET THE MAGIC FANCLUB

Meet the Magic is Europa’s jongste club,
gewijd aan Europa’s jongste koninkrijk: Disneyland Paris.

Meet the Magic is immers een trefpunt voor de bewonderaars van dit magische oord.
En geef toe, een sprookjesland met een oppervlakte van 1943 hectaren, 10.000 medewerkers, 50 attracties, een eigen HST-station en meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar, kan alleen maar bewondering opwekken.
Bovendien maakt dit sprookjesland deel uit van een veel grotere fantasiewereld waarover waanzinnig veel te vertellen valt.
De hoofdactiviteit van Meet the Magic is dan ook het uitgeven van een eigen clubblad.
Daarnaast willen we al die bewonderaars geregeld samenbrengen op club- en infodagen.

Deze tekst stond te lezen op de infofoldertjes die Meet the Magic bij haar oprichting verspreidde om het bestaan van de fanclub bekend te maken. De officiële startdatum van de club was 12 april 1996.

Enkele maanden eerder was het verlossende “oui” vanuit Disneyland Paris gekomen waardoor we met zekerheid de nodige  voorbereidingen konden treffen om VZW Meet the Magic op te starten.

Half april rolde nummer 1 van het MTM-clubblad van de persen en eind april kregen de Magical Members van het eerste uur hun nieuwe clubblad in de brievenbus. Dit was het eigenlijke startsein voor de allereerste enige echte Disneyland Paris fanclub.  

Het succes van MTM was - al zeggen we het zelf - meer dan behoorlijk. Al snel raakte MTM bekend buiten onze landsgrenzen en daardoor kregen we vooral veel Nederlandse leden bij. In totaal heeft MTM gedurende haar vrij korte bestaansperiode toch meer dan 600 leden mogen verwelkomen.  

Vanaf de tweede jaargang werd de naam Meet the Magic aangevuld met een beeldlogo en vanaf jaargang 4 werden naam en beeldlogo geregistreerd bij het Benelux-Merkenbureau en werden ze eigendom van VZW Meet the Magic.

Zowel het clubblad als de door MTM georganiseerde evenementen mochten steeds op heel wat bijval rekenen van de clubleden. Ook vanuit het Disney-kamp kwamen er positieve reacties op onze onderneming. Deze van Roy E. Disney was natuurlijk de topper maar op de anderen zijn we ook behoorlijk trots, om er enkele te bekijken: klik hier .

Een samenloop van omstandigheden noodzaakte ons echter jammer genoeg tot de beslissing om de activiteiten van de fanclub stop te zetten. Het laatste clubblad verscheen in oktober 2002 en het laatste evenement werd georganiseerd in februari 2004.

En hoewel MTM momenteel niet meer actief is bestaat de VZW nog steeds.
Want... e
ens gebeten door de Disney-microbe, raak je die besmetting blijkbaar nooit meer kwijt.