Aanbieding

De clubbladen van Meet The Magic kunnen nu nog besteld worden.

WALT DISNEY STUDIOS PARK

In het nieuwste van beide parken kan je op amusante en soms zeer spectaculaire wijze een kijkje nemen achter de schermen van de wereld van film, televisie, animatie en entertainment.

Het park opende zijn deuren op 16 maart 2002 en is net als zijn grote broer in een aantal themalanden verdeeld. Hier spreekt men echter niet meer van landen maar van "Acts". De afbakening tussen die verschillende "Acts" is niet altijd even duidelijk en de toegangen zijn zeker niet zo fraai uitgebouwd als in het Disneyland Park.
De verschillende Acts dragen namen als FRONTLOT, PRODUCTION COURTYARD, TOON STUDIO en BACKLOT.

Het aanbod van dit park beperkte zich oorspronkelijk tot een tiental attracties. Ter gelegenheid van de 15de verjaardag werd TOON STUDIO ingericht en kwamen er begin juni 2007 twee leuke attracties bij. Samen met de komst van 'Tower of Terror' (2008) en de allernieuwste 'Ratatouille'  (2014), zijn de Studios ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig park.

 

ACT 1: FRONT LOT - "Make up! Wardrobe!"

Ook al verschillen de meningen over dit park, over één zaak is het iedereen eens, de inkom is adembenemend mooi. Als je onder de gigantische poortbogen bent gestapt, waan je je ogenblikkelijk in Hollywood. Het inkomplein wordt gedomineerd door de in alle Amerikaanse filmstudio's aanwezige watertoren. We bevinden ons hier echter niet in de eerste de beste filmstudio maar in Walt Disney's Studio en dat is aan het onmiskenbare silhouet van het waterreservoir overduidelijk te zien. Centraal op het plein van FRONTLOT ligt een waterpartij omgeven door palmbomen. Hier zwaait Mickey in zijn "leerling tovenaar" outfit de scepter. Hij schittert tegen een indrukwekkende achtergrond die gevormd wordt door de gigantisch Disney Studio 1 .
In de Boulevard of Dreams van Disney Studio 1 ontdek je achter de gevels van gedenkwaardige gebouwen een echte filmset gevuld met boetieks en eetgelegenheden.

 

ACT 2: PRODUCTION COURTYARD - "Places everyone!"

Bij het verlaten van Disney Studio 1 kom je oog in oog te staan met de schepper van de Disneymagie: Walt Disney. Hij staat hand in hand met zijn meest succesvolle creatie: Mickey Mouse. Indrukwekkend.  
PRODUCTION COURTYARD laat je van zeer dichtbij kennis maken met de productie van film en tv-programma's.
Achter het beeld van Walt verschijnt in de verte het gigantische decor van de Studio Tram Tour.  De spectaculaire rit tussen filmdécors met als hoogtepunt een omweg via Catastrophe Canyon, laat je aan den lijve ondervinden wat men bedoeld met 'Special Effects'. 
CinéMagique is een ode aan de meest beroemde filmscènes. Het lijkt net alsof je letterlijk de filmwereld binnenstapt.
Maar de ultieme kick krijg je in The Twilight Zone Tower of Terror waar je omwille van een defecte lift, 13 verdiepingen naar beneden stort.

 

ACT 3: TOON STUDIO - "Roll camera!"

De meest artistieke Act in het Walt Disney Studios Park is TOON STUDIO (vroeger Animation Courtyard). In dit deel van de Studios staat animatie centraal. En als men ergens iets van animatie afweet, dan is dat toch zeker wel bij Disney. 
In de Art of Disney Animation krijg je naast de geschiedenis van de animatiefilm ook te zien hoe Disney-kunstenaars hun personages tot leven brengen en kan je daarna zelf aan de slag met allerlei interactieve animatiedesks. 
Donald neemt ons op zijn beurt mee in de 'black light show' van Animagique  en loodst ons door de schatkamer van Disney's animatiefilmgeheimen.
Met Flying Carpets over Agrabah maak je een luchtreis op een vliegend tapijt in een schitterend filmdécor met de Genie als regisseur. In Cars kunnen de kleinste chauffeurs terecht voor een spinnende rit op route 66. Crush's Coaster begint rustig maar al vlug duik je in een wervelend onderwateravontuur dat je alle gevoel voor richting doet verliezen. Toy Story Playland werd in 2010 geopend en vormt een apart themalandje compleet gewijd aan de Toy Story films. Maar de klepper van Toonland is toch wel de allernieuwste en ongelooflijk mooie Ratatouille.

 

ACT 4: BACKLOT - "Action!"

Wel de laatste in de rij maar daarom zeker niet de minste, is BACKLOT. Backlot bevat de meest spectaculaire attracties van het Walt Disney Studios Park. 
Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith is een bliksemsnel rollercoaster avontuur op het koortsachtige ritme van Aerosmith's keiharde rockmuziek.
Iedereen herinnert zich zonder twijfel de spectaculaire scène aan boord van het Russische ruimtestation uit de kaskraker 'Armageddon'. In Armageddon: Special Effects kan je deze scène live meemaken. 
Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular is, zoals de naam het al zegt, een ongelooflijk spectaculaire voorstelling vol verbijsterende en adembenemende stunts.

Logos © DISNEY