Dag 1: donderdag 6 september 2001 - deel 1

Als we ons om 01.00 pm per taxi van Orlando naar Port Canaveral begeven, barst er boven de Bee-Line Expressway een hevig onweer los. Geen goed begin voor een cruise naar tropische eilanden, hopelijk is dit geen slecht voorteken! Richting Atlantische Oceaan klaart de lucht echter op en in de verte tekenen de contouren van Disney's majestueuze cruiseschip zich af tegen een hemelsblauwe lucht.

De voorbije week hebben we Walt Disney World bezocht en dit heeft een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. Het hoogtepunt van onze reis moet echter nog komen: een vierdaagse cruise aan boord van de Disney Wonder.

Klaar om de Terminal te verlaten en aan boord van de wonderDit zou het summum van Disney's magie moeten worden. De verwachtingen liggen dan ook hoog als we, na een uurtje rijden, de parking van de Disney Cruise Line Terminal oprijden. Het is er behoorlijk druk. De valiezen worden uitgeladen en onmiddellijk biedt er zich een kruier aan die zich over onze bagage ontfermt. Hij loodst ons tussen een wirwar van taxi's en bussen naar de hoofdingang van de terminal en dan wordt het even heel stil. De terminal lijkt in het niets te verzinken tegen de achtergrond van een immense Disney Wonder, een schip net zo lang als de Eiffeltoren hoog. Dit is echt adembenemend.

Dan gaat alles plots heel snel. Controle van de boorddocumenten, identiteitscontrole en overhandiging van de magische Disney Cruise Line pas, die ons toegang zal verschaffen tot vier dagen Disneykwaliteit van de bovenste plank. De Terminal verlaten, om via de loopbrug dek 3 van de Disney Wonder te bereiken, is een indrukwekkend moment.

Een deel van het Atrium gezien vanaf dek 4. De glazen deur tussen de trappen verschaft toegang tot "Triton's". Het atrium van de Disney Wonder betreden is een onvergetelijke belevenis. De pracht en de praal van deze drie dekken hoge centrale hall in Art Nouveau stijl, is adembenemend. De wanden zijn bekleed met het mooiste ahornhout, de vloer is van glanzend marmer en de balkon- en trapleuningen van glimmend koper.Aan het plafond hangt een gigantische luchter in Venetiaans glas.

Aan de ene zijde slingert een statische trap zich omhoog naar het bovenliggende dek terwijl aan de overkant vier open liften de gasten geruisloos van het ene dek naar het andere transporteren.We komen niet uitgekeken op deze weelderige luxe maar toch moeten we snel onze kajuit opzoeken.
Stateroom 2013 op dek 2.

Iedere passagier moet namelijk verplicht deelnemen aan een veiligheidsoefening. Wij moeten ons, compleet met reddingsvest, melden in het "Buena Vista Theatre" - de filmzaal van de Wonder - voor deze verplichte "Boat Drill". Daarna, nog steeds met reddingsvest, snel richting kajuit want om 04.45 pm start de "Sail Away Celebration". Die gaat door op dek 9 waar met heerlijke cocktails in prachtige souvenirglazen geklonken wordt op een behouden vaart. Onder luid hoorngeschal en op de tonen van "When You Wisch Upon a Star" verlaat de Disney Wonder stipt om 05.00 pm Port Canaveral.

Even verpozen in onze kajuit en het programma voor vanavond doornemenAls de Terminal de grote van een luciferdoosje gekregen heeft, keren we terug naar onze kajuit op dek 2. Door het strakke schema hebben we daarstraks geen tijd gehad om ons onderkomen voor de volgende dagen grondig te inspecteren. Wij hebben de meest eenvoudige binnenkajuit geboekt maar al vlug blijkt dat in Disney Cruise Line-termen dit toch een ruime, uiterst verzorgde en weelderig aangeklede kajuit betreft, uitgerust met alle nodige voorzieningen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Op het prachtig opgemaakte bed ligt een welkomstattentie en het programma voor de rest van de avond. Dergelijk programma zouden we ook de twee volgende dagen ontvangen. Het aanbod van ontspanningsmogelijkheden is zo uitgebreid dat het programmablad 4 pagina's per dag bevat. Tijd te kort dus om aan alles deel te nemen.

tekst en fotos © Ludo Reynaerts

> dag 1 deel 2