Dag 1: donderdag 6 september 2001 - deel 2

Van de verkwikkende douche hebben we honger gekregen en we maken ons dan ook klaar voor het diner. Deze avond worden we verwacht in "Triton's", het meest chique restaurant van de Disney Wonder waar stadskledij verplicht is. We zetten dus ons beste beentje voor. Voor de grote glazen deuren van het restaurant worden we verwelkomd door een bronzen "Ariël", want het thema van "Triton's" is namelijk "The Little Mermaid". Elke avond zal het diner in een ander restaurant geserveerd worden. De tafelbediening zal echter gedurende de ganse trip door dezelfde personen gebeuren waardoor we vier dagen lang dus onze vaste kelners zullen hebben.

Het stijlvolle Walt Disney TheatreNa het erg lekkere diner brengen we nog even een bezoekje aan de met Cruise Line overladen souvenirshops. Veel tijd is er weeral niet want 08.30 pm staat vet gedrukt in ons programma. Dan is er namelijk de avondshow in het prachtige, 997 zitplaatsen tellende "Walt Disney Theatre". Hier zullen we drie avonden lang, telkens een ander spektakel voorgeschoteld krijgen.

Deze avond is dit "Hercules, the Muse-ical". Een prachtige show, live gezongen met vanzelfsprekend Disney's gelijknamige tekenfilm als thema.
We hebben vandaag al heel wat beleefd, maar van de Wonder zelf hebben we nog niet heel veel gezien. Met het dekplan in de hand, gaan we op verkenning. We vallen van de ene verbazing in de andere, maar het meest indrukwekkende is ons bezoek aan dek 10.

Dadelijk als je de buitendeur opent om het openluchtdek te betreden, word je vergast op een meer dan stevige zeebries. We bevinden ons hier ongeveer 30 meter boven het gitzwarte water dat schuimend langs de boeg van het schip stroomt. Schijnwerpers verlichten vanaf het schip dit indrukwekkend waterspektakel. Rondom ons is alles zwart en boven ons hangt een sterrenhemel zoals we er nog nooit een gezien hebben. Dit is echt genieten!

Stilte voor de stormVan de zilte zeelucht hebben we behoorlijk dorst gekregen, dus gaan we op zoek naar een gezellig plekje om de avond af te sluiten. Onze eerste halte is "The Cadillac Lounge", een pianobar op dek 3. Zeer knus en sfeervol maar net iets te rustig naar onze mening en dus trekken we verder richting "Wavebands". Deze gezellige discotheek zal onze vaste stek worden voor de komende avonden. Het thema voor vanavond: "Seventies Disco Night".

Het aanstekelijke ritme van de door een live-band gespeelde discohits zorgt ervoor dat we niet meer van de dansvloer weg te slaan zijn. Jammer genoeg staat de tijd niet stil en rond 01.00 am trekken we richting dek 2 waar een zalig bed voor een meer dan nodige nachtrust zorgt.

tekst © Ludo Reynaerts
fotos © The Walt Disney Company

Dag 1 deel 1 <  >dag 2