Dag 3: zaterdag 8 september 2001

Vandaag meren we aan op Castaway Cay, Disney's tropisch droomeiland op de Bahamas. Van één ding zijn we nu zeker, de onweersbui tijdens de rit naar Port Canaveral was inderdaad een slecht voorteken. Het is namelijk behoorlijk grijs en het regent. Ongelooflijk maar waar, wuivende palmen, parelwitte stranden met tropisch gekleurde parasols, een zacht kabbelende zee en… regen.

casta way costaJammer, want Castaway Cay is echt een droomparadijs waar iedereen aan zijn trekken komt. Er is een familiestrand, een speelstrand voor kinderen, een snorkelbaai, een luilekkerstrand enkel voor volwassenen, boottochten, fietstochten, souvenirshops en een eigen postkantoortje. Genoeg dus om een volledige dag te vullen.
Ondanks het gebrek aan zon is de temperatuur aangenaam en dat maakt de regen draaglijk. We trekken dus vol goede moed op verkenning uit en maken een tocht over het eiland.

Nat maar lachend terug naar de WonderNa enkele uren krijgt het miezerige weer ons echter toch klein. Wandelen in de regen, barbecuen in de regen, zwemmen in de regen (hoewel... dit is de enige plaats waar je er geen last van hebt), shoppen in de regen… je wordt het na een tijdje toch grondig beu.

Dus, terug naar de Wonder, want daar valt er nog zoveel te ontdekken. Ongelooflijk maar waar, op de terugweg stopt het met regenen. We keren echter niet meer op onze stappen terug. Weer aan boord trekken we richting dek 9 waar we nog even een frisse duik in het zwembad nemen om al die regen van ons af te spoelen.

Daar vernemen we de reden van het slechte weer van vandaag. Dit was namelijk te wijten aan de uitlopers van een tropische storm die nipt de Bahamas miste en Florida de voorbije dagen constant een zeer winderig regenweer bezorgde. Al bij al dus toch nog geluk gehad.

"laatste avondmaal". De zon die we vandaag hebben moeten missen krijgen we vanavond in "Parrot's Cay" bij het diner geserveerd. Dit gezellige restaurant in een kleurrijk tropisch decor doet ons snel het grijs van vandaag vergeten. Omdat het alweer ons laatste diner is, aan boord van de Wonder worden we op een extra verrassing vergast. Het dessert wordt al zingend en dansend geserveerd door de kelners die we ondertussen heel goed hebben leren kennen. Heel gezellig.

 

Het verplichte bezoek aan de Wonder's exclusieve souvenirshops op dek 4 levert weer enkele unieke aankopen op.

 

Dan voor de laatste maal naar het Walt Disney Theatre. Op het programma voor vanavond: "Disney Dreams", dat belooft. En inderdaad, dit is een spektakel van het allerhoogste Disneyniveau. De populairste Disney-personages en de mooiste Disney-songs passeren de revue in een grandioos muziekspektakel. Alleen hiervoor zou je een trip met de Disney Cruise Line boeken.

Jammer genoeg worden we weer snel met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Het is namelijk onze laatste avond aan boord en om het uitschepen morgen vlot te laten verlopen moet alle zware bagage vanavond reeds voor de deur van de kajuit geplaatst worden. Daarna gaat het snel richting dek 3 waar in "Wavebands" vanavond een "Rock 'n Roll Night" op het programma staat.

De sfeer zit er onmiddellijk in en blijkbaar beseft iedere passagier goed dat het de laatste avond is aan boord van de Wonder, want er wordt enthousiast gefeest.

Een laatste bezoek aan dek 10.Na de uitbundigheid van dek 3 trekken we naar de kalmte van dek 10. We willen namelijk nog een laatste maal genieten van de nachtelijke sterrenhemel en het geluid van de bruisende golven tegen de boeg van de Wonder.

De terugweg naar de kajuit verloopt via allerlei omwegen om de tocht zo lang mogelijk te rekken.
Als we terug in de kajuit komen worden we, net als de voorbije avonden, verwelkomd met een schaaltje heerlijke Cruise Line Chocolats en kunstig gevouwen badhanddoeken. We maken ons klaar voor de laatste nacht aan boord van de Wonder.

tekst en fotos © Ludo Reynaerts

dag 2 <    >dag 4